Wat is pediatrische en perinatale pathologie? Discussieer op de 13e Emirates Pathology, Digital Pathology & Cancer Conference van 15-17 december 2023 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten en virtueel.

 Pediatrische en perinatale pathologie is een gespecialiseerde tak van pathologie die zich richt op de studie en diagnose van ziekten en afwijkingen die voorkomen bij foetussen, zuigelingen, kinderen en adolescenten. Het omvat het onderzoek en de analyse van weefsels, organen en cellen om de oorzaken en gevolgen van ziekten bij de pediatrische populatie te begrijpen.

Perinatale pathologie houdt zich specifiek bezig met de studie van ziekten en aandoeningen die foetussen en pasgeboren baby's treffen, inclusief doodgeboorte en neonatale sterfte. Het omvat het onderzoek van placenta's, navelstrengen en dodelijke weefsels om eventuele afwijkingen of complicaties te identificeren die mogelijk hebben bijgedragen aan nadelige resultaten.

 

Pediatrische pathologie omvat de studie van ziekten die kinderen en adolescenten treffen. Het omvat het onderzoek van weefsels, organen en cellen die zijn verkregen door middel van biopsieën, chirurgische monsters, autopsies of andere diagnostische procedures. Kinderpathologen evalueren deze monsters om nauwkeurige diagnoses te stellen, de mate van ziekteprogressie te bepalen en essentiële informatie te verstrekken voor behandelplanning.

Pediatrische en perinatale pathologen werken nauw samen met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, waaronder kinderartsen, verloskundigen, neonatologen en chirurgen, om te zorgen voor een juiste diagnose, behandeling en behandeling van pediatrische patiënten. Ze spelen een cruciale rol bij het begrijpen van de onderliggende oorzaken van ziekten bij kinderen, wat helpt bij het begeleiden van geschikte therapeutische interventies en het verbeteren van de patiëntresultaten.

 

Naast diagnostisch werk houden pediatrische en perinatale pathologen zich ook bezig met onderzoek om ons begrip van pediatrische ziekten, genetische aandoeningen en ontwikkelingsstoornissen te vergroten. Ze dragen bij aan de ontwikkeling van nieuwe diagnostische technieken, therapieën en preventieve maatregelen om de gezondheid en het welzijn van zuigelingen, kinderen en adolescenten te bevorderen.

Perinatale pathologie is een gespecialiseerde tak van pathologie die zich richt op de studie en diagnose van ziekten, afwijkingen en aandoeningen die optreden tijdens de perinatale periode. De perinatale periode verwijst doorgaans naar de tijd vanaf de 20e week van de zwangerschap (zwangerschap) tot de eerste 28 dagen na de geboorte.

Perinatale pathologie omvat het onderzoek en de analyse van weefsels, organen en cellen verkregen uit doodgeboorte, neonatale sterfte en zuigelingen die complicaties ervaren tijdens de perinatale periode. Het is bedoeld om de oorzaken, mechanismen en gevolgen van deze aandoeningen te begrijpen om informatie te verschaffen voor klinisch management, counseling en toekomstige preventie.

Een van de belangrijkste aandachtsgebieden in perinatale pathologie is het onderzoek van de placenta, de navelstreng en de vliezen van de foetus. Deze structuren geven essentiële informatie over de gezondheid en het welzijn van de foetus tijdens zwangerschap en bevalling. Perinatale pathologen onderzoeken deze weefsels zorgvuldig om eventuele afwijkingen of complicaties te identificeren die mogelijk hebben bijgedragen aan nadelige gevolgen, zoals doodgeboorte of neonatale sterfte.

Perinatale pathologen bestuderen ook de oorzaken van foetale en neonatale afwijkingen en aangeboren misvormingen. Ze analyseren foetale weefsels en organen om de onderliggende genetische, ontwikkelings- of omgevingsfactoren te begrijpen die mogelijk tot deze aandoeningen hebben geleid. Deze informatie helpt bij het stellen van nauwkeurige diagnoses, het geven van passend advies aan gezinnen en het begeleiden van toekomstige preventie-inspanningen.

Naast autopsie-onderzoeken van doodgeboren baby's en neonatale sterfgevallen, kunnen perinatale pathologen ook worden betrokken bij het evalueren van zwangerschapsgerelateerde complicaties, zoals pre-eclampsie, zwangerschapsdiabetes of intra-uteriene groeivertraging. Ze werken nauw samen met verloskundigen, neonatologen, genetici en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om een ​​alomvattend begrip van de perinatale omstandigheden te garanderen en optimale zorg te bieden aan de getroffen gezinnen.

Over het algemeen speelt perinatale pathologie een cruciale rol bij het verbeteren van ons begrip van de oorzaken en gevolgen van perinatale ziekten en afwijkingen. Deze kennis draagt ​​bij aan vooruitgang in prenatale zorg, neonatale interventies en genetische counseling, wat uiteindelijk leidt tot betere resultaten voor zowel moeders als baby's.

De 13e Emirates Pathology, Digital Pathology & Cancer Conference van 15-17 december 2023 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten en virtueel. Kom langs voor een stimulerend gesprek.

Opmerking: publiceer het volledige artikel, artikelen, manuscripten, casestudy, verwijs naar ons ondersteunend tijdschrift; Global Journal of Pathology & Laboratory Medicine [GJPLM]
WhatsApp ons op https://wa.me/442033222718?text=
Dien uw onderzoekspaper in: https://pathology.universeconferences.com/submit-abstract/

Registreer hier persoonlijk:https://pathology.universeconferences.com/registration/
Virtueel registreren link hier:
https://pathology.universeconferences.com/virtual-registration/

Pathology conferences emirates pathology society Emirates surgical pathology conference 2023 Emirates pathology conference 2024 pathology conference 2023 Dubai

Comments

Popular posts from this blog

Track 1: Pathology

Pathology Lab Techniques: From Microscopes to Genetic Testing

Track 11: Cancer Cytopathology